Het gebouw komt op het nieuwe bedrijvenpark Ensemble, bij de Oostentree van Mortiere. Het gebied kent een kwalitatief en ruim opgezette centrale ruimte waar de bebouwing op georiënteerd is. De rooilijn van het gebouw aan de voorzijde volgt de grillige vorm van de ontsluiting lus in deze groene centrale ruimte.
De voorgevel is van hoogwaardige afwerking, met eenvoudige gevelopzet. De geleding van de raamkozijnen wordt versterkt door de verticale vlakverdeling in het stucwerk. De gevels sluiten qua hoogte aan op de gevraagde uniformiteit, en worden omgeslagen aan de zijkant. Hier bevinden zich ook de entrees van beide gebruikers van het gebouw.
Accent in de voorgevel vormen de grote kozijnen van de achtergelegen sociale ruimte.
Parkeren is aan de achterzijde van het perceel geplaatst. Alhoewel de uitruk van één van de tien ambulances het belangrijkste aspect is van de post, ligt ook de stallingsgarage aan de achterzijde. Korte interne lijnen zorgen voor een snelle reactietijd.
Samenwerkende partijen:
#Gebruiker: Transdev Witte Kruis, #Constructeur; Bouwkundig Buro Laban B.V., #Aannemer; Aannemersbedrijf H.J. Oostdijk VOF, #Installaties: Van de Velde Installatiegroep.
Back to Top