De stadsvilla zoals deze veelvuldig voorkomt in het straatbeeld van Hilversum, geldt als referentie voor het project. Een object dat door geleding en het verwerken van karakteristieke elementen goed wordt opgenomen in het straatbeeld.
Het perceel bevindt zich aan de Herenstraat, welke wordt geflankeerd door bouwvolumen van verschillende uitstraling. De diversiteit uit zich in schaalgrootte, kleurstelling en materialisatie. Door het toepassen van een verticale geleding, en het variëren van de hoogte, sluit de schaal van de gevel aan op de belendende bebouwing. De bouwhoogte loopt af richting de Groest, de belangrijkste winkelstraat van Hilversum, waar de belendingen wat kleinschaliger zijn. Het complex is aan deze zijde zowel lager, als met een teruggeplaatste gevel uitgevoerd. Doordat het hoogste en laagste gedeelte zijn voorzien van zadelkap, wordt de aflopende lijn in de bebouwing visueel geaccentueerd.
Er worden 15 appartementen gerealiseerd in het complex. Het trappenhuis is in het volume zelf opgenomen. Het aantal appartementen verschilt per verdieping. Oriëntatie en buitenruimte liggen gericht op de Zuidwest zijde, voor optimale daglichttoetreding en het uitzicht op het centrum. De buitenruimten die op verschillende wijze zijn uitgewerkt, de begane grond in afwijkende gevelindeling, de materialisatie met de betonnen gevelbanden en de kapvormen in diverse richtingen; het vormen karakteristieke elementen in de uitstraling van de City Appartments.
Samenwerkende partijen:
#Constructeur; Huibers Constructieadvies, #Adviseur installaties, geluid & brand; Ewout van Halteren, #Aannemer; Vitus Bouwgroep BV
Back to Top