Wij hebben het bouwkundige ontwerp en realisatie uitgevoerd van de bedrijfsverplaatsing van Van Voorden Gieterij te Zaltbommel. Dit bedrijf is toonaangevend in het fabriceren van scheepsschroeven en industrieel gietwerk. De verschillende bedrijfslocaties zijn samengevoegd tot een geheel nieuw onderkomen.
Het hoofdgebouw bestaat uit een bedrijfshal van 13.000 m2 en een kantoorgebouw van 1.250 m2. Het gebouw is vormgegeven rond het productieproces. In de bedrijfshal is plaats ingeruimd voor de ovens en diverse technische zaken. Transport van de soms immense schroeven gebeurt door diverse kraanbanen, hetgeen een zware belasting voor de constructie met zich mee brengt.
De grote fabrieksvolumen worden uitgevoerd in grijze metalen gevelplaten. De binnenstraat, als hart van het bedrijf van waaruit alle fasen van het productieproces toegankelijk zijn, heeft een accent rode kleur. Het kantoorgedeelte wordt geaccentueerd door toepassing van een band van metselwerk in , alweer, een felle kleur rood.
Samenwerkende partijen:
#Adviseur bedrijfsproces; Royal Haskoning DHV BV, #Constructeur; Royal Haskoning DHV BV, #Adviseur Gebouw gebonden installaties; Royal Haskoning DHV BV
Back to Top