Het China Center Amsterdam Nieuw-West is een driesterren hotel met 153 kamers. De Chinese ondernemers richten zich op Chinese toeristen en de zakelijke markt, en hebben voor de locatie gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en het centrum van Amsterdam.
Het rechthoekige perceel is vanaf één zijde goed zichtbaar vanaf de openbare weg, terwijl de ontsluiting via de andere zijde plaats vindt. Fase 1, welke nu is opgeleverd, is zodanig gesitueerd dat het goed zichtbaar is, terwijl het de bouw van de toekomstige fasen niet in de weg staat.
Een Chinese opdrachtgever vraagt om aandacht voor onverwachte zaken. Zo is er bewust gekozen voor acht verdiepingen, omdat dit een chinees geluksgetal betreft. De kleurstelling is met goudkleurig metselwerk, gouden kozijnen en rode accenten op de Chinese markt gericht.
Voor de locatie is een masterplan opgesteld, waarin naast hotelkamers aanvullende voorzieningen zoals feestzalen, winkels en een foodcourt zijn ondergebracht. De realisatie vindt plaats in drie fasen. Het masterplan is vormgegeven als tweekoppige draak en een over de locatie meanderend drakenlijf.
Samenwerkende partijen:
#Constructeur; dioCON Ingenieurs BV, #Adviseur installaties: Embad management in techniek, #Adviseur geluid & brand; Ewout van Halteren, #Aannemer; BAM Utiliteitsbouw Regio Noordwest BV. 
Back to Top