Het huidige kantoorgebouw bestaat uit een volume van 2 verdiepingen gelegen aan de lintbebouwing van De Dijk. Grenzend aan het achterterrein, waar ook de loodsen etc. zijn gesitueerd, is een enkellaags bouwdeel aanwezig. De uitbreiding wordt over de bestaande achterbouw geplaatst, zodat deze als geheel een totaal nieuwe uitstraling krijgt. Het voorhuis wordt door het introduceren van een intermediair los gehouden van het nieuwe achterhuis.
De uitbreiding kent een stoer karakter. De gevel wordt in zijn geheel schuin geplaatst, om een “schuur of loods”-achtige, kloeke uitstraling te bieden. De schuine lijnen komen overeen met die van de kapconstructie van het bestaande kantoorgebouw. De materialisatie wijkt af van het bestaande; de gevels worden afgewerkt met zinken beplating. Ter plaatse van de entree en kantine steken hier houten volumen uit. 
De interne looplijnen blijven kort, door de uitbreiding op de bestaande bebouwing te plaatsen. De nieuwe entree wordt gecombineerd met een trap, zodat de verschillende afdelingen direct toegankelijk zijn vanuit de achteringang. De uitbreiding van de kantoorruimte wordt gezien als belangrijk aspect om personeel een goede werkomgeving te bieden, en zo te binden aan de organisatie.
Samenwerkende partijen:
#Constructeur; Ingenieursburo Meijer & Joustra B.V., #Aannemer; De Geus Bouw B.V.
Back to Top