We troffen bij aanvang van de zeer grootschalige verbouwing een karakteristieke villa aan in de duinen bij Bergen (N-H). Een schuin oplopende daklijn, met in het hart van de woning een ronde open patio. Hierdoor ontstond een voorhuis met de woonvertrekken, en een achterhuis met de slaapvertrekken.
Er was een groot aantal vloerniveaus aanwezig in de woning, die door verschillende trappen op diverse plekken in de woning werden verbonden.
De patio is in het midden van de woning is bebouwd. Een rond toren element geeft plaats aan het nieuwe centrum van de woning. Aan de entreezijde is plaats voor een nieuwe trap, die vanuit de kelderverdieping tot aan het dakterras loopt. De routing is hiermee helder, en het komen te vervallen van een aantal trappen komt ten goede aan de woonvertrekken.
In de tuin is een tuinhuis / kantoorruimte gebouwd, tevens in een ronde vorm met een schuine daklijn. Door de eenheid in vorm en materialisatie, vormt het bijgebouw een eenheid met het hoofdgebouw.
Samenwerkende partijen:
#Interieurarchitect: RA. Studio, #Constructeur; Huibers Constructieadvies, #Adviseur Installaties; Quinta IB, #Aannemer: MTI Bouw & Techniek, Aannemer E-installatie: Nijman Elektrotechniek BV
Back to Top