De bioscoop bevindt zich in het centrum van Apeldoorn, gelegen aan het Caterplein, waar veel uitgaansgelegenheden zijn. Bijna het gehele perceel wordt bebouwd, om ruimte te bieden aan 6 bioscoopzalen voor in totaal ruim twaalfhonderd bezoekers. De plattegrond wordt gevormd door vijf zalen die op een rij gesitueerd zijn, waarbij de zesde zaal op de hoek van het perceel richting het Caterplein geplaatst is.
Wij hebben veel aandacht besteed aan de uitwerking van de foyer. Deze wordt gevormd door de ruimten onder de schuin oplopende bioscoopzalen. De afmetingen van de ruimten zijn maximaal uitgevoerd, waarbij de filmcabines met daarin de projectoren, als losse elementen in de ruimte zijn opgehangen.
Belangrijk thema in het ontwerp is het laten zien van de functie van het gebouw aan de buitenzijde. Hiervoor zijn de schuin oplopende bioscoopzalen duidelijk zichtbaar gemaakt in de gevels. Ander, aanverwant, thema is de uitwerking van open – dicht. De geheel dichte zalen zijn voorzien van een gevel van metselwerk. De foyer is opgetrokken uit glazen gevels, die geheel open zijn. Het resultaat is een ontwerp dat op een vanzelfsprekende wijze past op deze plek en iets toevoegt aan de stad.
In de gevels is, om de schaal van de hoge bakstenen gevels te beëindigen, in het metselwerk een filmstrip aangebracht van iets uitstekend metselwerk. Verder refereren de rode panelen in de gevel aan rode lopers, en de grote witte vlakken, bestaande uit glazen panelen, aan witte filmdoeken.
Samenwerkende partijen:
#Constructeur; HB & S Konstrukteurs BV, #Adviseur installaties: Schreuder Groep, #Adviseur geluid & brand; Ewout van Halteren, #Aannemer; Aannemingsbedrijf Draisma Apeldoorn.
Back to Top