De woning is gelegen in de nieuwe wijk Westerdel in Zuid-Scharwoude. De wijk is ontwikkeld met het karakter van het oude dorpslint als leidraad. De opdrachtgevers hebben gekozen voor een moderne uitstraling en materiaalgebruik, maar de villa voegt zich naadloos in het beeld.
Het smalle, langgerekte perceel in samenhang met het parkeren op eigen terrein, brengt ruimtegebrek ten plaatse van de entree met zich mee. Dat is opgelost door “een hap” uit het hoofdvolume te nemen. Hierdoor ontstaat ruimte voor een statige entree. Deze wordt versterkt doordat de dakvorm volledig is uitgevoerd, en de kolommenrij die deze ondersteund.
De overstekende dakvorm wordt geaccentueerd door het gebruik van zinken gevel- en plafondbekleding. Het dak zweeft als autonoom volume boven de gemetselde penanten. De strakke detaillering van gemetselde rollagen en houten delen geven het huis een fris karakter.
Samenwerkende partijen:
#Constructeur; Adviesbureau voor draagconstructies A. Harder BV, #Aannemer: Blankendaal BV., #Dakbedekking & zinkwerk: Wildschut Dakbedekkingen, #Elektrotechnische installatie; Elektropartners BV.
Back to Top